Rio de Janeiro, Brasilien – Destination recension

Rio de Janeiro är Brasiliens före detta huvudstad och är den mest befolkade staden där. Det är mycket imponerande stad med enorma skyskrapor, fantastiska stränder och en bra fest atmosfär på natten.

Bortsett från stränderna är klubbarna, barerna, maten och vädret Rio också utmärkt för en annan sak, och det är karnevalen, när folk tänker på Rio tänker de i allmänhet på karnevalen, det finns ingen annan fest som den på Jordens ansikte.

Den moderna brasilianska karnevalen härstammar i Rio och startade 1641. ”Blocos” är en grupp människor som klär på kostymer och spelar slagverk eller i en musikgrupp och representerar ett visst grannskap och har numera blivit en stor del av Rio-karnevalen. Det finns nu över 100 grupper av ”Blocos” och antalet ökar varje år, de kommer ofta att stanna i vissa stadsdelar eller utanför en bar för att locka kunder.

Det är inte bara i Rio där karnevalerna är, de är över hela Brasilien, oavsett om du befinner dig i Sao Paulo, Salvador, Porto Seguro eller Recife, de har alla sina egna ta en karneval och de är alla stora glasögon.

Lämna ett svar