Platser att se och saker att göra i Köpenhamn

Köpenhamn är Danmarks huvudstad. Staden grundades år 1167. Staden är känd som designhuvudstad i Skandinavien. De största attraktionerna i staden enligt besökare är Tivolis nöjespark, den lilla sjöjungfrustatyn, hemmet till kungafamiljen och slottet Amalienborg.

Köpenhamn är hem för många fantastiska museer: Bakkehus Museum, Barbie Doll Museum, Museum of Modern Glass Art, Museum Erotica, Köpenhamnsmuseet, Nationalmuseet och Arbetsmuseet, för att bara nämna några.

Saker att se och göra

Köpenhamnskanalen.

Ett av de mest spännande sätten att se staden från en båt som dess turer är de olika tunnlarna och kanalerna som förbinder Köpenhamn. Guidade turer finns på flera olika språk.

Statens konstmuseum.

För dem med intresse för konst lovar Statens konstmuseum ett spännande läge. Även för dem som inte skulle kalla sig konstälskare, kräver det här galleriet ett besök på grund av de många målningarna av mästare som Picasso och Matisse som finns här.

Ta historia turnén i Köpenhamn
Ett bra sätt att lära känna Danmarks rika historiska förflutna tar dig runt de många museerna och byggnaderna av historiskt intresse.

Njut av stranden:
När du har haft en känsla av historisk och kulturell Köpenhamn, bör du kolla på roligt på stranden. Köpenhamn är känd för sina konstgjorda hamnbad, Copencabana och Havnebadet.

– Ta ett glas öl i en äkta Köpenhamnsbaren

Om du letar efter semesterhus i Köpenhamn, kolla hela listan över tillgängliga hus på Interhome.se.

Lämna ett svar