Skip to content

Geneva Sevärdheter & shopping guide

Genèvesjön är en av de främsta attraktionerna i Genève och sjön är kärnan i denna eleganta stad. Detta är Europas största alpinsjö och har många attraktioner för att hålla dig upptagen. Du kan ta en båttur på sjön där allt du behöver göra är att luta dig tillbaka och njuta av utsikten.

Området kring Genèvesjön är ett utmärkt ställe att ta en promenad och den yachtfyllda hamnen är en fin plats att stoppa för en vila. Om du känner dig lugn, är strandpromenaderna längs den vänstra och högra stranden av sjön fyllda med kaféer och gatumarknader där du kan smaka på några traditionella livsmedel.

City, Floden, Byggnader, Twilight, Reflektion, Lampor

Källa: Pixabay

Bains des Paquis på den västra stranden av sjön har varit en favorit sedan dess öppnande 1932 och fortsätter att dra både besökare och lokalbefolkningen. Bastu och unika badområden erbjuder en äkta schweizisk upplevelse och är en välkomnande bekvämlighet efter en dag på fötterna.

Den enorma blommaklockan i den engelska trädgården, som dominerar sjöarna östra stranden, är en hyllning till Genèves klockbransch och en intressant syn att se. Urtavlan består av cirka 6500 blommor och uppdateras med nya arrangemang flera gånger per år.

Genèves gamla stadsdel är en labyrint av sluttande kullerstensgator och slingrande gränder som är fyllda med kaféer och butiker, med historiska landmärken runt nästan varje hörn. Bourg-de-Four, en tidigare romersk marknadsplats, är den äldsta allmänna torget i Genève och en livlig plats att komma in på.

Besökare kan också njuta av en unik shoppingupplevelse i Genève, från chocklates till schweizisk cheez till cigarrer till CBD-olja – cibdol.se – till unika tändare och antika rör finns det många alternativ i staden.

Om du besöker Gamla stan är en resa till Peterskyrkan avgörande. Beläget på Cour Saint-Pierre, katedralen tornar över gamla stan och är Genèves äldsta arkitektoniska skatt. Katedralen inleddes 1160 och tog över 400 år att slutföra.

Ingen resa till Genève är fullständig utan ett besök i FN: s huvudkontor. Art Deco-byggnaden är endast tillgänglig via guidad tur och erbjuder en unik inblick i inre arbeten hos en av världens viktigaste internationella organisationer.

No comments yet.

Lämna ett svar

Comments (0)