Destination recension – Kapstaden, Sydafrika

Stor, vacker, djärv och hisnande är bara några av de ord jag skulle använda för att beskriva den magnifika staden Kapstaden, en livlig metropol med en liten stadskänsla.

En av de resmål som kommer under din hud, Cape Town är en plats där man omedelbart känner sig välkommen, och när du börjar upptäcka de läckerheter som Sydafrikas ”Mother City” har att erbjuda, kanske du hittar dig själv att kväva tillbaka tårarna När tiden kommer att gå.

Kapstaden är ett actionpaket turistmål där du kan njuta av allt från en omgång golf, vinprovningsturer, båtturer, vandringsturer, kulturella turer och några turer till södra Afrika mellan Sydafrika och Sydafrika. Av de bästa restaurangerna i världen.

Sedan världscupen 2010 markerade Sydafrikas skönhet har Kapstaden och dess omgivningar blivit allt populärare med internationella resenärer, och med dagliga flyg från de flesta stora europeiska och amerikanska flygplatser är det mer tillgängligt än någonsin tidigare.

Så vad gör Kapstaden så bra? Tja, för det första måste det vara den rena skönheten på platsen. Table Mountain gör en slående bakgrund, och när du kombinerar det med Lions Head Mountain, den stora kusten och en mishmash av lyxvillor, hotell, köpcentra och hamnen i Waterfront får du en livlig, intressant och färgstark stad.En av de berömda festivalerna i staden är ”The Mother City”, som officiellt startade festsäsongen i hög anda vid den årliga festljuset .

Precis som i alla större städer har Kapstaden sin egen internationella flygplats och hotell för att komplettera varje smak och varje budget. Från Backpackers vandrarhem till femstjärnigt lyx hittar du det boende du letar efter i den här spännande staden.Kapstaden, Sydafrika har också ett antal kasinon där du kan njuta av ett brett utbud av spel – mer här

Maten är stor i Sydafrika och om du gillar att prova nya matar kan du hitta dig själv bortskämd för val. Som man kan föreställa sig är skaldjur fräsch och riklig, frukterna och mogna och läckra, och du får möjlighet att prova sällsynta viltkött som du kanske inte hittar hemma.

Mat skulle inte vara komplett utan en flaska vin, och Kapstaden är omgiven av några magnifika vinregioner, inklusive Stellenbosch, Paarl och Wellington. De flesta hotell erbjuder vinprovningsturer, och om du vill upptäcka New World Wines kommer du att kämpa för att hitta någonstans som gör det bättre.

Lämna ett svar